آسانسور کششی نوعی از آسانسورمی باشد :

آسانسور کششی امروزه رایج‌ترین  آسانسور محسوب می‌شود.

نیروی محرکه  آسانسورهای کششی موتور الکتریکی آن است که از طریق سیم بکسل‌ کابین را به حرکت میدهد ، در نقطه مقابل کادر وزن است که در جهت عکس کابین حرکت می‌کند و به تعبیری می‌توان گفت حرکت را آسان می‌کند….!

تاریخچه آسانسورهای کششی:

اولین آسانسور کششی توسط فردی به نام آلیشا اوتیس اختراع شد ؛ اگرچه این طرح اولین بالابر اختراع شده به حساب نمی‌آید اما اختراع آلیشا اوتیس نقطه عطفی در صنعت آسانسور به وجود آورد .با گذر زمان و تلاش مهندسین شکل کامل‌ تری به خود گرفته است .

به شکل مقابل توجه کنید که کلیه اجزای تشکیل دهنده در آسانسور مشخص شده است:

آسانسورهای کششی انواع مختلفی دارد  اما به طور کلی در استفاده از نوع بکسل و نسبت تعلیق به چهار گروه ۱ به ۱ و ۲ به ۱ و۳ به ۱ و ۴ به ۱ تقسیم می‌شود.

آسانسور های کششی با نسبت تعلیق ۱به ۱ ساده ترین نوع طراحی مکانیک است که بکسل ها پس از عبور از روی موتور در یک طرف به کابین و در طرف دیگر به کادر وزنه متصل میشود .

اما درآسانسور های کششی با نسبت تعلیق ۲به۱ سیم های بکسل پس از عبور از روی موتور از طریق فلکه هایی که به یوک کابین متصل است عبور میکند و به فیکسینگ های نصب شده روی دال بتنی متصل میشود و از طرف دیگر بکسل ها پس از عبور از فکله متصل شده به کادر وزنه به فیکسینگ های متصل به دال بتنی وصل میشود.

دراسانسور های  کششی با سیستم تعلیق ۳ به ۱ و ۴ به ۱ سیم های بکسل به ترتیب ۲و ۳بار از روی کادر وزنه و کابین عبور میکند .در سیتم تعلیق ۲به ۱ سرعت موتور نصف میشود اما توان موتور دو برابر میشود.  سیستم تعلیق ۳به ۱ و ۴به ۱ نیز به ترتیب سرعت موتور را به یک سوم و یک چهارم کاهش می دهد و توان موتور را سه برابر و چهار برابر میکند.

همچنین از نظر استفاده از نوع موتور الکتریکی به دو نوع تقسیم می‌شوند

۱- گیربکس : (آسنکرون) نوعی از الکترو موتور است که اغلب به صورت ۴قطب بوده و این الکترو موتور با گیربکس و ماردون و سایر متعلقات مکانیکی ادغام شده است .

۲-گیرلس : نوعی از اللکترو موتور است که در قطب های مختلف و توان های مختلف ساخته میشود که اصطلاحا این موتور سنکرون است و قطعات مکانیکی در آن وجود ندارد

آسانسور کششی از نوع استفاده از تابلو فرمان به دو قسمت تقسیم میشود

۱-تابلو فرمان 3VF : نوعی از تابلو فرمان است که درایو یا همان اینورتر با کنترل فرکانس دور موتور را کنترل میکند و حرکت را آسان می کند…

۲-تابلو فرمان دو سرعته: این نوع تابلو فرمان که تقریبا منسوخ شده است و در لحظه استپ و استارت و همچنین دور اندازی با شوک همراه است که این شوک ها به مرور قطعات مکانیکی موتور را مستحلک میکند و مصرف برق این تابلو فرمان ها بسیار زیاد است به علت پسماند بالا و توان راکتیو موتور(خاصیت سلفی)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *