پله برقی :

 

امروز استفاده از پله برقی‌ها در بسیاری از مراکز خرید فروشگاه‌های بزرگ بیمارستان‌ها و غیر اجتناب ناپذیر است.

به واقع دو عامل بسیار مهم باعث شده که مهندسین و سازندگان مراکز پرتردد نسبت به ایجاد پله برقی اقدام کنند؛

۱- با توجه به ارتفاع بین دو طبقه در این نوع سازه‌ها که معمولاً بیشتر از ۵ متر است راه پله‌ها بسیار طولانی می‌شود و لذا سازندگان برای دسترسی بهتر بازدید کنندگان و مراجعین به این ساختمان‌ها و رونق اقتصادی در طبقات بالاتر نسبت به احداث پله برقی اقدام می‌کنند.

۲- استفاده از پله برقی باعث می‌شود بار ترافیکی آسانسورها بسیار کم شود ؛ با توجه به کم بودن زمان انتظار پله برقی نسبت به آسانسور و همچنین ظرفیت جابجایی بالای افراد است این امکان را میدهد که مسافرین راحت تر به مقصد برسند.

برخی از نکات ایمنی که استفاده کنندگان پله برقی باید آن را رعایت کنند

۱- از فرچه‌های کنار برای تمیز کردن کفش استفاده نکنید وظیفه این فرچه‌ها برای این است که اجازه ندهد شما پایتان یا وسایلتان به کنار دیواره گیر کند.

۲- از پله‌های خاموش استفاده نکنید به این دلیل که در لحظه استارت ممکن است شما تعادلتان را از دست بدهید و یا اینکه پله‌ها به هر سمتی حرکت کند که خلاف حرکت شما باشد و ضمن آنکه ارتفاع پله‌ها زیاد است و شما را خسته می‌کند

۳- حتی الامکان بر روی پله‌ها راه نروید.

۴- از ازدحام در محل ورودی و خروجی پله برقی‌ها خود داری کنید.

۵- کالسکه واکر و غیره را بر روی پله برقی نبرید و در صورت همراه بودن حتماً از آسانسور استفاده کنید.

۶- پس از ایستادن بر روی پله حتماً دستتان بر روی هند ریل هندریل بگیرید ؛ انگشتتان را زیر هندریل نکنید.

۷- به هنگام استفاده از پله برقی مراقب کودکان و سالمندان باشید و حتی الامکان دست آنها را بگیرید.

۸- حداقل دو عدد کلید استپ  قرمز رنگ برای متوقف کردن در مواقع ضروری برای پله برقی در قسمت  پایین نرده ها (ورودی و خروجی پله ) تعبیه شده است.در مواقع ضروری کلید استپ را به سمت داخل فشار دهید و به هیچ وجه در مواقع غیر ضروری به این کلیدها دست نزنید.

اطلاعات مفید در طراحی و نصب پله برقی:

طراحی و نصب پله برقی در محیط آزاد محیط بسته و نیمه بسته قابل اجرا است اما باید نیروی استاتیکی و دینامیکی ناشی از وزن و حرکت پلکان و پیاده روی متحرک و افراد مستقر روی آن وهمچنین تاثیرات دینامیکی ناشی از ارتعاش موتور محرک پله برقی نیز در محاسبات سازه در نظر گرفته شود.در ابتدا و انتهای پلکان (ورودی و خروجی) فضایی باید در نظر گرفته شود فاصله لبه بیرونی دستگیره به علاوه ۸۰میلی متر از هر طرف و عمق آن در انتهای دستگیره ۲/۵متر باشد.عکس…عرض پله برقی‌ها در سه ابعاد زیر می‌باشد

۱-عرض پله ۶۰ سانتی متر معادل یک نفر روی پله

۲–عرض پله ۸۰ سانتی متر معادل یک و نیم نفر روی پله

۳–عرض پله ۱۰۰ سانتی متر معادل دو نفر روی پلهعکس…سرعت حرکت پله برقی بر حسب زاویه آن می‌باشد اگر زاویه کمتر از ۳۰ درجه باشد سرعت ۰/۷۵ متر بر ثانیه می‌باشد.و اگر زاویه پله برقی بین ۳۰ تا ۳۵ سانتیگراد باشد سرعت ۰/۵ متر بر ثانیه می‌باشدلازم به ذکر است حداکثر زاویه پیاده رو و متحرک ۱۲ درجه سانتیگراد می‌باشد با سرعت ۷۵ متر بر ثانیه میباشد.عکس….

برخی از الزامات ایمنی و حفاظتی در پله برقی :

۱- پله برقی و پیاده رو متحرک باید مجهز به سیستم ترمز باشد که در صورت بروز هرگونه خطای برقی ترمز پله برقی فعال گردد و به صورت آرام حرکت پله برقی را متوقف کند.

۲- کنترل کننده سرعت مکانیکی گاورنر جهت تشخیص زیاد و یا کم شدن سرعت مجاز باید در ساختار پله برقی پیش بینی گردد.

۳- جهت توقف اضطراری پله برقی و یا پیاده‌رو متحرک دکمه قرمز رنگ قابل روئیت در گوشه پایین سمت راست ورودی و خروجی پله برقی پیاده‌رو متحرک باید نصب گردد.فاصله این کلیدها به گونه‌ای باید باشد که در پلکان برقی کمتر از ۳۰ متر از یکدیگر و در پیاده رو متحرک ۴۰ متر از یکدیگر بیشتر فاصله نداشته باشند.

۴- سطح پله باید مانع لیز خوردن افراد باشد عرض شیار هر پله از ۵ تا ۷ میلی‌متر و عمق آن ۱۰ میلی‌متر کمتر نباشد.

۵- حداکثر ارتفاع هر پله ۲۴ سانتی‌متر و حداقل عمق ۳۸ سانتی‌متر باشد.

۶- در هنگام شکستن پله و یاگیر کردن مانعی بین پله یا بین پله‌ها و صفحه شانه ای باید به وسیله حسگر های جداگانه حرکت پله متوقف شود.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *